Individuele coaching

Individuele coaching


Wat is coaching: "het vrijmaken van iemands potentieel om zijn prestaties te maximaliseren".

Coaching wordt ook wel omschreven als een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Coachen richt zich op het op gang brengen en het versnellen van de gewenste persoonlijke ontwikkeling. In de basis is coachen het voorhouden van een spiegel om zo met drie vragen aan de slag te gaan: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Steeds meer mensen en teams merken dat coaching heel kan effectief zijn. De coach helpt de klant(en) bij het onderzoeken van zijn/haar gedrag en de bijbehorende gedachten en gevoelens. Zo ontstaat er ruimte om beperkende overtuigingen om te buigen en emotionele bagage los te laten.

Diverse methoden en technieken worden ingezet om samen het gewenste doel te bereiken. Ondermeer RealDrives voor een drijfverenmeting. We gaan diep onder de waterlijn op zoek naar jouw DNA, dat wat de basis is van jouw overtuigingen en beeld op de wereld. Op een integere, prettige en constructieve wijze. Met begrip en respect en in jouw eigen tempo, want jij blijft eigenaar van jouw coachingsproces.

Wil je inzicht krijgen in wat je remt of blokkeert, wil je daar verandering in aanbrengen, ga dan het gesprek aan en kijk of er een klik is met de coach.

Dick de Groot is gediplomeerd coach en opgeleid bij de Academie voor Coaching (NOBCO gecertificeerd)

http://www.academievoorcoaching.nl/

Share by: